Foto: Publicitātes foto

Šova "Ir Talants!" vadītājs Rihards Sniegs aizvedis savu 81 gadu veco vecmāmiņu Rasmu uz Turciju, viņas pirmajā ceļojumā ārpus Latvijas. Pavadot nedēļu "all inclusive" kūrortā, abi baudījuši piedzīvojumus ar pilnu krūti – iegādājuši jaunas kleitas, apmeklējuši skaistumkopšanas salonu, veselību spodrinājuši trenažieru zālē, devušies uz randiņu un, protams, izbaudījuši Turcijas naktsdzīvi ar jauniem draugiem. Omītes lielais sapnis – sastapt jaunus turku vīriešus – arī piepildījies!

"Ar savu 18 gadīgo omi (81) dodamies viņas pirmajā ceļojumā," raksta Rihards. "Jau kādu laiku sapņoju parādīt viņai, cik skaisti un iedvesmojoši ir ceļot. Viņa ir vienkārša dāma, un man ir liels prieks būt klāt, kad viņa kaut ko dara pirmo reizi. Pirkt suvenīrus, kaulēties tirgū par kleitu, peldēt baseinā ar pūsli, nogaršot Vidusjūras sāļo ūdeni – tas viss ir tik aizraujoši! Gadu gaitā distances, ko varam noiet, sarūk, tāpēc "all-inclusive" mums ir perfekts variants. Viss ir rokas stiepiena attālumā, un varam taupīt enerģiju vakara dančiem," viņš raksta par sadarbības projektu – ceļojumu – kurp par savu kompanjoni ir izvēlējies tieši vecmāmiņu.

Brīvdienas Turcijā sākās ar jau lidmašīnā kaltiem plāniem, kur Riharda Sniega vecmāmiņa Rasma paziņo, ka lielākā vēlme ir redzēt jaunus turku vīriešus. Pirmais vakars beidzas ar nokļūšanu viesnīcā, sadalītām gultas vietām un spilvenu kaujām.

Turcija noteikti nav iedomājama bez tās šopinga iespējām, un ceļotāji, nodrošināti ar ratiņkrēslu, kas ļauj mērot garākas distances, dodas iepirkties. Turku pārdevēji, protams, ir īsti tirgošanās meistari. Kāds no viņiem glaimo Rasmai, sakot, ka viņa izskatās seksīgi savā jaunajā kleitā, taču vecmāmiņa nav viegli apvārdojama – viņa atbild: "Vecene ir resna, ne, ne, ne," un piebilst, ka viņai vajagot kleitu, kas ir augumam piegulošāka.

Sākas tirgošanās. Pārdevējs sāk ar 150 eiro cenu par Rasmas noskatīto kleitu, bet viņa drosmīgi piedāvā tikai 20! Pārdevējs jokojot sauc viņu par "Lietuvas mafiju", bet patriotiskā Rasma uzreiz norāda: "Latvija!" Cenas krītas – no 65 eiro uz 60, līdz Rasma, izmantojot sievišķīgu pieeju, kautri piedāvā 30 eiro. Papildus tam viņi iegādajas smaržas par 5 eiro, konfektes draudzenēm, un Rasma turkiem iemāca pateikt "paldies" latviešu valodā.

"Man nav muskuļu, un tu arī esi izlaidusies, pēdējais laiks sākt kaut ko darīt," nosaka Rihards, un abi ar omi Rasmu dodas uz fitnesa klubu. Tur Rasma cītīgi piedalās treniņos — spiež svarus no krūtīm, brauc ar velotrenažieri un pat palīdz mazdēlam pievilkties pie stieņa. Saulē, uz soliņa atpūšoties, viņi pārrunā arī dzīvē svarīgus jautājumus, piemēram, ka omei dēls Arnis ir stingri noteicis: "Baseinā tikai nečurāt!" Rasma gan ir ieintriģēta par leģendām, ka ūdens iekrāsošoties sarkanā krāsā. Viņai pat ir plāns — izdarīt to mazdēla tuvumā un uzreiz bēgt prom. Protams, tas bija tikai joks.

"Ievelc mēli mutē un tā sēdi," Rasma frizētavā audzina mazdēlu ar teicienu, kas saimniecībā noderētu daudziem. Abi, Rihards un Rasma, ļaujas vietējo frizieru meistarībai un tiek pie jauniem matu griezumiem un manikīra. "Ome pēdējo reizi pie friziera bija pirms 11 gadiem," Rihards uzsver, cik vecmāmiņai šis ir īpašs brīdis.

Ome apprecējās 1963. gadā un nav bijusi randiņā jau 60 gadus, un mazdēls Rihards ir apņēmies to mainīt! Sapucējies, viņš kopā ar omīti, kura uzvilkusi jauno, izdevīgi iegādāto un skaisto kleitu, dodas baudīt Turcijas naktsdzīvi. Rihards dāvā ziedus, sarūpē karieti, un vakars sākas ar pasniegtiem frī kartupeļiem tieši no viņa rokas. Vakariņām seko izbrauciens panorāmas ritenī, atrakciju parka mašīnās un piepūšamajās atrakcijās. Pats galvenais, randiņš ir izdevies ar smiekliem un nevaldāmu jautrību!

"Kā jau kārtīgos ceļojumos pienākas, ome atrada jaunus draugus, ar kuriem vakaros satusēt un pa dienām paklačoties, sauļojoties pie baseina," video parakstā stāsta mazdēls. Tajā redzams, kā Rasa izklaidējas ar savām jaunajām draudzenēm, tiek malkoti kokteiļi, šoti, baudīts vietējais šovs un dejas. Omīte pat izvadā draudzenes savā karietē.

Noslēdzošajos video joki turpinās. Rihards smejoties jautā: "Kā izjokot cilvēku ratiņkrēslā?" un parāda kā – brokastīs viņš aizstumj omīti pie kāda viesnīcas viesa galdiņa un vienkārši atstāj tur. Turcijas pēdējās dienas tiek pavadītas, baudot gastronomiskos priekus – ome uzstāj, ka salātus jāuzlabo ar majonēzi, nevis olīveļļu, un pirmo reizi pagaršo kokosriekstu dzērienu.

Randiņā Rihards un Rasmas kundze spēlēja "pudeles griešanas" spēli, kad Rihards pudelei jautā, kurš no viņiem ir smieklīgāks. Pudele apstājas pie Rasmas, kas profesionālo jokdari īsti neiepriecina. Jāatzīst, ka visgardākie smiekli ir no abiem tandēmā un tādēļ jāvēl, lai šie piedzīvojumi turpinās tik ilgi kā meksikāņu seriāli!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!