Foto: Shutterstock

Spānijas pilsētā Talavera de la Reinā miris kāds 26 gadus vecs satura veidotājs no Anglijas. Viņš gāja bojā pēc mēģinājuma uzkāpt vienā no Spānijas augstākajiem tiltiem, lai tajā izveidotu saturu sociālajiem medijiem, paziņojušas vietējās varas iestādes. Šis notikums atklāj bīstamību, ar kuru saskaras tiešsaistes satura radītāji, kuri reizēm ir gatavi riskēt ar savu drošību un pat dzīvību, lai iegūtu šokējošus kadrus, kas varētu piesaistīt plašu auditoriju.

Svētdien, 13. oktobrī, Talavera de la Reina padomniece pilsoņu drošības jautājumos Makarena Munjosa apstiprināja, ka vīrietis, kuru vārdu policija vēl nenosauc, nokritis, mēģinot uzkāpt uz Kastīlijas-Lamančas tilta (Kastīlijas-Lamančas tilts ir augstākais vantīs balstītais tilts Spānijā un otrajā vietā Eiropā). Varas iestādes paziņoja, ka negadījums noticis agrā svētdienas rītā. Talaverā torīt bijis stiprs lietus, kas nozīmē, ka tilts, visticamāk, bija slidens.

Tilts ar 152 stiepļu trosēm un plašiem skatiem uz apkārtējo lauku ainavu jau sen kā ir piesaistījis pārdrošus sociālo mediju veidotājus, kuri uzkāpj uz tā, neskatoties uz to, ka tas ir aizliegts. Munjosas paziņojumā teiks, ka kāpšana pa 192 metru augsto konstrukciju ir "aizliegta, un mēs esam vairākkārt atkārtojuši, ka to nekādos apstākļos nedrīkst darīt."

Paziņojumā teikts, ka kopā ar šo personu bijis kāds 24 gadus vecs brits. "Kā mums izdevās noskaidrot, viņi bija ieradušies Talaverā, lai uzkāptu uz tilta un radītu saturu sociālajiem tīkliem, kas noveda pie šī neveiksmīgā un skumjā iznākuma," piebilsts Munjosas paziņojumā.

Policijas pārstāvis portālā "Metro" par vīrieti sacīja: "Viņš bija aptuveni 40 līdz 50 metru augstumā, aptuveni ceturtdaļā no tilta kopējā augstuma, kad viņš nokrita." Iemesls, kāpēc viņš krita, nav skaidrs, un to izmeklēs vietējā tiesa. Kāds avots izdevumam pastāstīja, ka vīrieši nebija nodrošinājušies ar uzkabēm vai kādu citu drošības ekipējumu.

Tiešsaistes satura veidotāji un sociālo mediju ietekmētāji regulāri riskē ar personīgo drošību un pārkāpj likumus, lai iegūtu fotoattēlus un videoklipus, kas, viņuprāt, iegūs aizvien jaunus sekotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!