Foto: Publicitātes foto

Pēc tam, kad ceturtdien, 24. oktobrī, "Michelin" izziņoja savu Latvijas restorānu ceļvedi, izcilajiem restorāniem piešķirot sūri pelnītus un kvēli alktos atzinības apliecinājumus, Līgatnes "Pavāru mājas" saimnieks Ēriks Dreibants vietnē "Facebook" publicēja neizpratnes pilnu ierakstu. Lai arī restorānam piešķirta Zaļā zvaigzne, plāksnīte ar jaunu gadskaitli "2025" ceremonijā netika pasniegta.

Pērn Līgatnes "Pavāru māja" un tās saimnieks Ēriks Dreibants saņēma pasaulē zināmākā restorānu ceļveža "Michelin" Zaļo zvaigzni. Arī jaunajā ceļvedī 2025. gadam redzams, ka restorāns to ir pelnījis, taču jauna plāksnīte pasniegta netika.

Neizpratnes pilnais šefpavārs dalījās ar savām pārdomām vietnē "Facebook". Viņš rakstīja: "Šogad mums it kā ir Zaļā zvaigzne, bet jaunu zvaigzni ar gada skaitli 2025 nepasniedza. Kolēģis vaicāja, vai nebūs jauna zvaigzne, atbildēja: ar iepriekšējo 2024. [gada] zvaigzni mums jādzīvojot arī nākamais gads"

Šefpavārs sazinājies arī ar "Michelin" pārstāvjiem, kuri viņam izskaidroja parastās un Zaļās zvaigznes atšķirības. Klasisko zvaigzni restorāns saņem uz gadu, taču Zaļajai zvaigznei šāda laika ierobežojuma neesot, tā restorānam būs visu laiku, ja nu vienīgi tiks mainīts koncepts. Tādēļ arī zvaigzni piešķir tikai pirmajā gadā, savā ierakstā Dreibants publicējis "Michelin" atbildi.

Turpat komentāros šefpavāram atbildējusi arī LIAA Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava, kura skaidro, ka arī LIAA pārstāvjiem "Michelin" nosacījumi un kārtība ir kas jauns. Viņa raksta: "LIAA organizē apbalvošanas pasākumu, bet nepasūta plāksnes, zvaigznes, žaketes – tās tiek atsūtītas no Michelin. Skaidrosim, kur ir jūsu Zaļā zvaigzne un ceram, ka šis pārpratums atrisināsies!"

Arī "Delfi" sazinājās ar LIAA pārstāvjiem, taču atbilde vēl nav sniegta.

"Delfi" jau vēstīja, ka 24. oktobrī prestižā "Michelin" ceļveža inspektori izziņoja savu otro restorānu izlasi "Michelin" ceļvedim Latvijā – zvaigžņotajam "Max Cekot Kitchen" pievienojas arī restorāns "John Chef's Hall". Vairāk lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!