Dubaijas šokolāde
Foto: Shutterstock

Ir kāda garša, kas pēdējā laikā kļuvusi jo īpaši slavena. Tā piemīt Dubaijas šokolādei. Dažiem tā ir "laime pilnībā", bet citiem šķiet pārspīlēti salda un nepiedodami dārga. Kas padara šo šokolādi tik īpašu, ka cilvēki ir gatavi maksāt līdz pat 50 dolāriem par nieka gabaliņu? Šīs šokolādes popularitāte sacēlusi īstu vētru gan ārzemēs, kur pircēji stāv pat garās rindās, lai to iegūtu, gan arī Latvijā, kur cena svārstās no 7 līdz 30 eiro par plāksnīti. Ar ko šī šokolāde izceļas uz citu fona, un kāds ir tās noslēpums? Un kā to mājās pagatavot pašam?

Dažas garšas nāk un iet – tās uznirst kā modes vilnis un tad pēkšņi pazūd, it kā nekad nebūtu bijušas. Desertu pasaule ir ideāla šādām īslaicīgām modes tendencēm, un jaunākais fenomens šajā lauciņā ir Dubaijas šokolāde.

Kurš galu galā izgudroja Dubaijas šokolādi?

Dubaijas šokolādes stāsts aizsākās 2021. gadā, kad 39 gadus vecā britu-ēģiptiešu uzņēmēja Sāra Hamuda, dzīvojot Dubaijā, nolēma radīt kaut ko jaunu un nepieredzētu. Grūtniecības iegribu iedvesmota, viņa vēlējās izveidot desertu, kas būtu kas vairāk par parasto šokolādes tāfelīti, – šokolādes un deserta "krustojumu".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!