Foto: Privātais arhīvs

Dziedātāja Adriana Miglāne savā jaunajā dzīvesvietā Īrijā uzturas jau aptuveni četrus mēnešus. Ik pa laikam viņa soctīklos dalās ar salīdzinājumiem, kā dzīve Īrijā atšķiras no dzīves Latvijā.

"Delfi" jau vēstīja, ka dziedātāja un influencere Adriana Miglāne devusies uz Īriju kāda darba piedāvājuma dēļ un arī, lai mainītu vidi. Nu pagājuši vairāki mēneši, kopš Miglāne uzturas ārzemēs un viņa metusies salīdzināt, kā tad dzīve Īrijā atšķiras no dzīves Latvijā.

6. oktobrī viņa video "TikTok" stāstīja, ka Īrijā dārzeņi esot lētāki, taču gaļa gan dārgāka. Kopumā kosmētika, pārtikas produkti, mājas kopšanas līdzekļi ir vai nu ļoti līdzīgā cenā kā Latvijā, vai pat lētāki. "Es nesaprotu, kā tas ir iespējams, jo Latvijā minimālā alga ir tāda, kāda viņa ir, bet mums ir tiešām lielas cenas," vienā no video spriež Miglāne.

Taču dzīvošana jeb īre gan Īrijā ir augstāka, kā arī dzīvesvietu valstī ir ļoti grūti atrast. "Protams, ka cilvēki šeit pelna daudz, daudz vairāk. Arī darbs šeit ir ļoti patīkams, šeit ļoti rūpējas par darbiniekiem," viņā stāsta. Tādēļ arī augstā īres maksa nemaz neesot tik ļoti izjūtama. Dārgi ir arī bērnudārzi, Miglāne par sava dēla Hugo gaitām bērnudārzā maksā 175 eiro nedēļā.

@adrianamiglane

Bet cilvēki ir ļoti jauki un sirsnīgi, smaidīgi un izpalīdzīgi. ❤️🇮🇪

♬ original sound - Adriana Miglane

Augustā žurnālā "Kas Jauns" Adriana Miglāne atzina, ka pielāgoties dzīvei Īrijā sākumā bijis grūti. Viņa īpaši jūsmo par vietējo sirsnību: "Ja Latvijā svešiniekam pamāsi vai pasmaidīsi, viņi var padomāt, ka ar tevi nav viss kārtībā. Cilvēki Īrijā ir ļoti jauki, un attieksme šeit ir citādāka nekā Latvijā." Adriana raugās nākotnē ar optimismu – viņa pelna iztiku, uzstājoties dažādos pasākumos, un plāno turpināt darbu pie sava debijas albuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!