Foto: Privātais arhīvs/Kadrs no video

Neraugoties uz daudziem ceļošanas ierobežojumiem, kas noteikti pret Krievijas pilsoņiem, Krievijas šovbiznesa zvaigzēm un propagandas meistariem nekas netraucē brīvdienas baudīt Eiropā, izpētījis medijs "Current Time". Tā, piemēram, Vladimira Putina kaismīgs atbalstītājs reperis Timati pagājušajā gadā paviesojies arī Rīgā.

Kā noskaidrojis "Current Time", 40 gadus vecais reperis pērn manīts Rīgas Klusajā centrā. To, ka tas tiešām bijis Kremlim lojālais Timati, ātri sapratuši trīs medija žurnālisti. Visticamāk, Rīga viņam bijis vien īss pieturas punkts, jo tālāk viņš devies uz Grieķiju – arī Eiropas Savienības valsti.

Kā skaidro "Current Time", Krievijas šovbiznesa zvaigznes neceļo ar tūrisma vīzām, un tādas Latvija jau ilgāku laiku Krievijas pilsoņiem neizsniedz. Visbiežāk viņiem Latvijā pieder kāds nekustamais īpašums, kas savulaik pirkts, lai iegūtu termiņuzturēšanās atļauju. Medijs pieļauj, ka reperis Timati uz Rīgu devies šo atļauju pagarināt. Virkne citu Eiropas valstu gan turpina izsniegt krieviem tūrisma vīzas.

Eiropas Savienības (ES) sankcijām pakļauto personu sarakstā Timati iekļauts tikai šovasar – teju gadu pēc tam, kad pats publiski pauda vēlmi "ņemt rokās ieročus un doties karā pret Ukrainu". Teorētiski šādiem cilvēkiem nedrīkstētu būt iespēja ieceļot ES, tieši tāpēc liela daļa Krievijas šovbiznesa elementu izvairās tiešā tekstā nosodīt Kremļa uzsākto karu.

"Current Time" atzīmē kādu Timati uzstāšanos lielas auditorijas priekšā, kurā viņš saka: "Man nekad nav bijis kauns, ka esmu Krievijas pilsonis. Jākaunas būtu tiem, kas uzturas citās valstīs un kaunās [par savu pilsonību]."

Timati nav vienīgais, kurš, atbalstot Kremli, karu un Putinu, tomēr labprāt ierodas tik nīstajos Rietumos. Arī Krievijas sabiedrības dāma un influencere Olga Buzova šovasar līksmojusi Eiropas lielpilsētās - gan tādās, kas ir ES dalībvalsts, gan tādās, kas nav.

"Ak, Dievs, cik šeit ir skaisti! Tik atmosfērīgi," – tā "Instagram" īsajos video par Cīrihi jūsmoja Buzova, pukojoties, ka šajā skaistajā pilsētā pavadīs tikai vienu dienu.

Tieši viesnīcā Šveicē viņa sastapusi cilvēkus, kas viešņā atpazinuši Kremlim lojālo Buzovu: "Ukrainā nogalina bērnus, bet šeit ierodas krievi? Lai tagad visiem pastāsta, kā viņa karu atbalsta," aculiecinieku uzņemto video publisko "Current Time". Buzova no nepatīkamās sarunas izvairījās un aizgāja.

Pēc Cīrihes zvaigzne devusuies uz Barselonu, kur jūsmojusi par Gaudi arhitektūru. Pēc Barselonas – uz Romu. Pēc Romas – uz Kipru. Buzovas vasaras atpūtai Eiropā nav traucējis fakts, ka pērn viņa devās uz Krievijas okupētajām Ukrainas teritorijām, kur TV kameru priekšā izdalīja humānās palīdzības kastes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!