Kā jau vārda meistars, Kārlis Vērdiņš savu gastronomisko piedāvājumu valodniecības mērcē sāka ar vienkāršākiem variantiem un beidza ar delikatesēm. Lūk, viņa izdomājmi:
Borščs – biešvira; suši – rīsripa; makarūns – dārgcepums; kruasāns – tukšvidpīrāgs; mango – lieldzeltenplūme; avokādo – sāļzaļbumbieris; tiramisu – baltputkakaosaldums; lazanja – kārtgaļpīrāgs; banāns – dzeltenputrdesa; karijs – pikantsāļgaļmērce; veģetārais karijs – pikantsāļbezgaļmērce.
Kārlis VērdiņšValsts valodas centrsMāris OlteDace RukšānePareiza un moderna rakstu valodaLatviešu valoda
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit