ēdiens
Foto: Shutterstock

Reizumis uznāk apņemšanās brīdis, kad cītīgi gribas sekot līdzi saviem ēšanas paradumiem, lai iegūtu vēlamo svaru. Un tad nu ir tas viens cilvēku tips – ēd picas, kūciņas, ceptus kartupeļus, bet nekādi tas viņus neietekmē. Un saprotams, ka var uzvirmot skaudības dzirksts – kāpēc tad viņam par svaru nav jādomā?

Live Science sacīja uztura un pārtikas zinātņu profesore Ketlīna Melansone, uz šo jautājumu nav vienas vienkāršas atbildes. "Ir iesaistīti ģenētiski, uztura un pat uzvedības faktori. Un mainīsies tas, cik lielā mērā katrs no šiem faktoriem iedarbojas uz katru cilvēku." Tam īsti neesot sakara ar ķermeņa tipu, vielmaiņu vai "veiksmi". Galvenokārt to ietekmē tieši uzvedība. "Daudzi cilvēki, kuri, šķiet, ēd visu, kas vien viņiem tīk, nepieņemoties svarā, patiesībā neēd vairāk kā mēs, pārējie. Piemēram, draugs, kurš katru dienu ēd saldējumu, var dabiski kompensēt šīs papildu kalorijas, ēdot mazāk citā ēdienreizē. Vai varbūt, kad viņi ēd picu, viņi ēd lēnām, kļūst paēduši un pēc dažām šķēlītēm apstājas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!