Saskaņā ar Hārvardas Universitātes pētnieku noskaidroto, olīveļļas klātbūtne ikdienas ēdienkartē var būtiski mazināt risku nomirt no demences, ziņo CNN. Pētījums bijis iespaidīgs – ildzis 28 gadus.
Pētnieki 28 gadu laikā novēroja vairāk nekā 92 000 pieaugušo. Šie cilvēki katru dienu uzņēma septiņus gramus olīveļļas (nedaudz vairāk par pusi ēdamkarotes). Un secināja, ka tiem ir par 28 procentiem mazāka iespēja nomirt no saslimšanām, kas saistītas ar demenci. Olīveļlas ēdēji tika salīdzināti ar cilvēkiem, kuri reti vai nekad to nelietoja.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit