vistas stilbiņi, vistas gaļa, garšvielas, pipari
Foto: Shutterstock

Trešdien Igaunijas Dabaszinātņu universitātē Trīna Tedersone aizstāvēja doktora disertāciju "Kampilobaktērijas svaigā vistas gaļā un cūku aklajā zarnā Igaunijā", kurā apgalvo, ka Igaunijā mazumtirgotāji pārdod ar kampilobaktērijām "Campylobacter" inficētu vistu gaļu no Lietuvas un Latvijas, savukārt Igaunijā audzētie broleri inficējas retāk nekā importētie. Pēc "Delfi" lūguma Pārtikas un veterinārā dienesta speciālisti skaidro, vai Latvijas veikalos piedāvātā gaļa ir bīstama un ko tirgo pircējiem Latvijā.

Disertācijā teikts, ka ar kampilobaktērijām inficētas importētās broileru gaļas lietošana uzturā potenciāli apdraud Igaunijas iedzīvotāju veselību.

Vairumā gadījumā slimība ir vieglā formā, hospitalizācija nav nepieciešama, tomēr bērniem, gados vecākiem cilvēkiem un ar novājinātu imunitāti kampilobaktērijas var izraisīt nopietnas veselības problēmas, ļoti retos gadījumos iznākums pat var būt letāls.

Protams, nekavējoties rodas jautājums, kas jāņem vērā vislētākās gaļas – vistas gaļas – patērētājiem Latvijā.

PVD: vai tas ir bīstami?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Nosaki "Delfi" auditorijas mīlētākos autorus "Delfi autoru balsojumā 2024"!Iepazīsties ar visiem autoriem un viņu saturu ŠEIT