Foto: Shutterstock

"Dzer daudz ūdens!", "dienā jāizdzer vismaz divi litri ūdens!" – šādas frāzes bieži nākas dzirdēt ne tikai no speciālistiem. Īpaši bieži tu skandina vasarā, kad par sava organisma hidratāciju īpaši jāpiedomā. Taču ne tev vienīgajam ūdens garša ir jau apnikusi. Kā vēl uzņemt šķidrumu, lai visu laiku nebūtu jādzer tikai bezgaršīgais ūdens?

"Trace Minerals" raksta, ka cilvēka ķermenis sastāv no 60% ūdens un, ja kaut tikai 2% no ūdens uzkrājumiem izsīkst, vari piedzīvot dehidratācijas simptomus. Tas visbiežāk var notikt, kad pavadi daudz laika ārā, vasarā, karstās dienās un arī iekštelpās, kondicionētās telpās. Dehidratācija iet roku rokā arī ar elektrolītu izsīkumu.

Uztura speciāliste Guna Rijkure atgādina, ka diennakts laikā nepieciešamais šķidruma daudzums, kas jāuzņem, jāaprēķina ņemot vērā ķermeņa masu un konstitūciju: "Uz vienu svara kilogramu diennakts laikā būtu jāizdzer 30-35 mililitri ūdens un šķidruma. Jāizvērtē, vai cilvēks var atļauties uzņemt kādu lieku kaloriju vai tomēr ne. Lielāko šķidruma daudzumu būtu vēlams uzņemt ar nesaldinātiem dzērieniem – ūdeni, nesaldinātām tējām."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!