Foto: Shutterstock

E-cigarešu ietekme uz svaru ir viens no diskusiju tematiem, kas pēdējā laikā kļuvis aktuāls. Ir cilvēki, kas apgalvo, – diendienā tās pīpējot, svars pieaug. Jau zināms – kādreiz cilvēki uzskatīja, ka, pīpējot tā sauktās "klasiskās" cigaretes, svaru var nomest, tomēr nav šaubu, ka tas ir mīts. Kā ar e-cigaretēm?

Ar smēķēšanu izdosies kontrolēt svaru?

"Nav tiešu pētījumu, kas novērtētu aptaukošanos, kas saistīta ar aromātiskajām elektroniskajām cigaretēm," stāsta endokrinoloģe Kristīne Geldnere. "Ir datu apkopojums no Korejas – viņi pievērsušies šai problēmai." Proti, tajā salīdzināts, vai novērojama aptaukošanās tiem, kas smēķē e-cigaretes, un tiem, kas smēķē gan parastās – klasiskās, gan elektroniskās. Un vēl tiem, kas smēķē tikai parastās.

Noskaidrots, ka lielāka aptaukošanās novērojama cilvēkiem, kas ikdienā lieto abus veidus – gan parastās, gan elektroniskās. "Varētu teikt, ka cilvēki, kas pīpē gan vienu, gan otru, aptaukojas vairāk. Bet kāds ir tas mehānisms? Kāpēc? To nevar pateikt. Un tas ir vienīgais ticamais pētījums, ko atradu. E-cigaretes apgrozībā nav tik ilgi, lai varētu izdarīt tiešus cēloņsakarību secinājumus."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!