Foto: LETA

Bijusī politiķe un Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Latimira-Ūdre jau pāris gadus itin kā pazudusi no publiskās sabiedriskās dzīves. Jau ilgāku laiku mēļo, ka viņu skārusi slimība, un to izdevumam "Kas Jauns" apstiprina arī Ūdres laulātais draugs Gordons Latimirs.

Kā raksta "Kas Jauns", ekspolitiķe vēl pirms dažiem gadiem bijusi tik labā formā, ka piedalījusies pasaules meistarsacīkstēs basketbolā dāmām vecumā virs 60 gadiem, kā arī mēdza laiku pavadīt saviesīgos pasākumos. Taču nu jau apmēram divus gadus Latimira publiskas uzmanības lokā nav nonākusi.

Žurnāls vēsta, ka viņa piemeklējušas veselības likstas, kuru dēļ nācies periodiski uzturēties ārstniecības iestādēs; slimība ieviesusi korekcijas Latimiras ikdienā. Iespēju robežās viņa kā zvērināta revidente turpinājusi darbu uzņēmumā "Latimira un partneri".

Gordons Latimirs, kurš kopš šā gada ir Lielbritānijas Tirdzniecības kameras Latvijā valdes priekšsēdētājs, žurnālam apstiprina, ka nule aizvadītajā pasākumā "Royal Ascot 2024" bijis bez kundzes līdzās, jo sieva nejūtas tik labi, lai viņu tajā pavadītu. Tas, protams, vīru skumdina, taču viņš teic, ka ārsti dod cerības Ingrīdas atlabšanai.

"Pēc visām mediķu veiktajām manipulācijām ir uzlabojumi, ārsti ir devuši cerību [..] Līdz šim ārstēšanās periodi bijuši viļņveidīgi – gan labāki, gan sliktāki. Bet nu Ingrīda jūtas daudz labāk," žurnālam saka Latimira kungs.

Gordons un Ingrīda Latimiri precējušies jau 15 gadus. 2022. gadā "Kas Jauns" vēstīja, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā pāris no Maskavas pārcēlies uz dzīvi Rīgā. Latimiram Krievijā bija bizness un četrus gadus tur nodzīvoja arī viņa kundze, taču pāra dzīves plānus mainījis karš un arī sankcijas nelāgi ietekmējušas Latimira biznesu: "Vīram sākās lielas problēmas ar finanšu pārsūtīšanu no Krievijas uz Latviju," toreiz sacīja Latimira-Ūdre.

Pilns raksts lasāms 25. jūnija izdevumā "Kas Jauns"!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!