Foto: Unsplash

"Stringi cieši piekļaujas anālajai atverei un, sievietei kustoties, mehāniski kairina un traumē maigo ādu, palielinot hemoroīdu attīstības iespēju sievietēm ar noslieci uz to," stāsta ginekoloģe Elizabeta Lohova, atklājot, kāda apakšveļa sievietes veselībai tomēr būtu daudz, daudz draudzīgāka. Jāatceras, ka apakšveļas izvēle ir ļoti būtiska ne tikai sievietes komfortam, bet arī veselībai.

Elizabeta Lohova – ārste rezidente, ginekoloģe, dzemdību speciāliste – vērš uzmanību, ka jautājums, kāda apakšveļa sievietes intīmajai veselībai ir visdraudzīgākā, ir ļoti svarīgs, bet bieži vien tas netiek apspriests, jo šķiet pārāk ikdienišķs un visiem labi zināms. Taču piemērotākās apakšveļas izvēle ir ļoti būtiska ne tikai sievietes komfortam, bet arī veselībai. Izvēloties piemērotu apakšveļu, ir jāņem vērā vairāki faktori, tostarp apakšveļas materiāls, krāsa, izmērs un piegriezums.

Kādu materiālu izvēlēties?

"Izvēloties apakšveļu, mums ir jāatceras par to, ka ādai svarīgi ir "elpot". Šī iemesla dēļ ļoti būtiski ir izvēlēties apakšveļu no dabiskiem, gaisu caurlaidīgiem materiāliem, piemēram, kokvilnas, bambusa, un ir jāizvairās no sintētiskas apakšveļas. Adekvāta gaisa caurlaidība samazina svīšanu un temperatūras pieaugumu, kas tik ļoti patīk dažādām baktērijām un sēnītēm. Sievietēm, kurām bieži ir Candida jeb piena sēnītes infekcija, būtu nepieciešams pilnīgi atteikties no sintētiskās apakšveļas nēsāšanas ikdienā un pirkt tikai dabīgu materiālu apakšveļu, lai neradītu piena sēnītei tik ļoti tīkamo vidi," savas rekomendācijas sniedz eksperte Lohova.

Nav obligāti jāmeklē 100% kokvilnas apakšveļa, jo neliels elastāna piejaukums ļaus biksītēm pielāgoties ikvienas sievietes ķermeņa formai. Var izvēlēties apakšbiksītes, kas satur 5–10% elastāna un 90–95% kokvilnas. Sintētisku materiālu apakšveļu labāk atstāt īpašiem dzīves mirkļiem, bet pēc iespējas biežāk vajadzētu izvēlēties apakšveļu no plāna, gaisu caurlaidīga materiāla, vēlams, bez vīlēm.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!