Foto: F64

Sociālajos tīklos notiek aktīva diskusija par to, ka Latvijā atkal ir kovida uzliesmojums. Par to pašu runā Vācijā un Izraēlā. Šķiet, ka vasara nav kovida sezona, taču testi uzrāda pozitīvu rezultātu. Vai notikusi mutācija un biedējošā infekcija pārvērtusies par parastu "saaukstēšanos"? Portāls "Delfi" iztaujāja Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) – vai vērojams slimības uzliesmojums, ko darīt inficēšanās gadījumā un kā veikt profilaktiskus pasākumus, vai pārbaudes un vakcīnas ir bez maksas.

Līgo priekšvakarā kāda Latvijā pazīstama sabiedriskā darbiniece savā "Facebook" paziņoja, ka nesvinēs – viņai ir kovids. Divi testi parādīja divas nepārprotamas līnijas. Komentāros viņas draugi sāka dalīties savos novērojumos – pēc viņu teiktā, ar kovidu slimojot veseli ciemi. Tiesa, lielākā daļa cilvēku nosaka diagnozi vai nu pēc sajūtām (sāpes kaklā, iesnas un stiprs vājums) vai arī pēc mājas testiem.

Par tādu pašu tendenci vēsta Vācijas un Izraēlas mediji. Tiešām viss ir tik slikti?

Kādā stadijā Covid-19 ir Latvijā?

Šogad visnelabvēlīgākā epidemioloģiskā situācija ar kovidu bija janvāra sākumā, liecina SPKC epidemioloģiskās uzraudzības dati.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!