Ārzemnieks Latvijā nopērk alkoholu desmitiem tūkstošu eiro vērtībā, liekot ievērojami pieaugt statistikai, kas mūs padara par lielākajiem dzērājiem pasaulē – vietnē "X" atkal parādījusies diskusija par to, vai var ticēt datiem par latviešu dzeršanas paradumiem. Skaidrojam, kā veido šo statistiku un vai pirkumi, kas veikti skaidrā naudā, tiek ieskaitīti latviešu dzeršanas kontā.

"Pagaidām somu alkotūristi turpina braukt uz Valku. Pāris nedēļas atpakaļ viens ziemeļu dēls par savu pirkumu samaksāja 45 300 eiro, labs pienesums Latvijas PVN un akcīzes nodokļa ieņēmumiem, kā arī statistikai, kas mūs pasludina par lielākajiem dzērājiem Eiropā," vēsta ieraksts, kas vietnē "X" aizsācis kārtējo diskusiju par to, vai latvieši ir lielākie dzērāji pasaulē.

Uz kāda cita lietotāja norādi, ka Latvijā statistiku jau gadiem veido vairāki skaitļi – kopējais reģistrētā alkohola patēriņš un patēriņš, no kura atskaitīts tūristu izdzertais, – seko pārliecība: "To nevar nošķirt. Reālajā dzīvē šāda statistika netiek vākta." Uz kāda cita lietotāja komentāru atbilde ir vēl skarbāka: "Tie ir meli, jo veikals neprasa pircējiem dokumentus. Somi maksā skaidrā naudā."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!