Foto: Shutterstock

Izšķērdēt naudu par nederīgiem medikamentiem un būt spiestam tos iegādāties no jauna. Nepatīkamu starpgadījumu piedzīvoja kāda pensionāre, kas, atgriezusies no aptiekas, atklāja, ka viņas recepšu zāļu derīguma termiņš beigsies pirms ārsta norādītā lietošanas laika beigām. Aptiekā samainīt medikamentu atteicās, jo pagaidām termiņš vēl nav beidzies, tāpēc zāles tirgot drīkst. Tomēr kundze samaksājusi par visu, lai gan izmantot drīkstēs tikai pusi.

Izrādās, ka šāda situācija nedrīkstēja rasties. To regulē kārtība, kādā medikamenti tiek izsniegti pacientam, ņemot vērā zāļu derīguma termiņu un pacienta individuālo gadījumu.

Latvijas Farmaceitu biedrības projektu koordinatore un farmaceite Monta Zimerte uzsver: "Farmaceits, aptiekā izsniedzot klientam recepšu zāles, pārliecinās, vai pacients šīs zāles izlietos līdz norādītā derīguma termiņa beigām, ņemot vērā ārsta norādīto informāciju receptē – zāļu devu, reizes devu, lietošanas biežumu un intervālu un citu informāciju. Savukārt, ja pacients iegādājas bezrecepšu zāles, farmaceitam jāinformē pacients, ja līdz zāļu derīguma termiņa beigām ir palicis mazāk par diviem mēnešiem." Lai izvairītos no nepatīkamas situācijas, vēlams arī pašiem pirms maksāšanas pārbaudīt, kāds ir medikamenta derīguma termiņš, vai tas ir atbilstošs izmantošanas norādījumiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!