Foto: DELFI

Jau vairākas nedēļas Latvijā pieaug saslimstība ar Covid-19 – jūlija sākumā pozitīvo testu īpatsvars bija 2,8 procenti, bet pagājuša nedēļā šis skaitlis pieaudzis līdz 19 procentiem, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Ja salīdzina, piemēram, ar gripu, kovidam nav sezonalitātes un vīrusa izplatību veicina ļoti dažādi faktori, skaidro SPKC Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Ūdre. Pašlaik vīrusa izplatības pieaugums ir saistīts gan ar jauno paveidu izplatību, gan ceļojumu sezonu un plašākiem cilvēku kontaktiem dažādos vietējos, kā arī starptautiskos pasākumos. Tāpat jāņem vērā, ka lielākā daļa cilvēku, kas veic regulāru vakcināciju pret Covid-19, to dara rudens un ziemas sezonā, kas nozīmē – samazinās arī vakcīnu radītā aizsardzība. Ūdre norāda, ka līdzīgas tendences ir visā Eiropā, Latvijā saslimstības pieaugums parādās nedaudz vēlāk.

Pēc "BIOR" notekūdeņu monitoringa datiem jūlija beigās Latvijas pašvaldībās bija vērojams straujš jaunā Covid-19 varianta KP.3 pieaugums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!