Šķēršļu skrējēja Kolīna Kviglija, kura pārstāvēja ASV 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, "Instagram" publiskojusi vienu no saviem treniņa vingrinājumiem. Tā ir mēles vingrināšana, kas, pēc viņas domām, palīdz atbrīvot spriedzi iegurņa pamatnē.

31 gadu vecā sportiste 20. augustā demonstrēja savu treniņu rutīnu, un dīvainākā daļa no tās ir mēles vingrināšana. Kviglija novelk kreklu un izmanto to, lai satvertu mēli, izvilktu to, pārvietotu pa kreisi, pa labi, uz augšu un uz leju, katru pozu noturot dažas sekundes. Viņa norāda, ka šī tehnika atbrīvo mēles un žokļa muskuļus, kas savukārt ir saistīti ar iegurni caur ķermeņa miofasciālo saistaudu sistēmu.

Viņa stāsta, ka kiropraktiķis, ārsts Noa Mūsa, ir palīdzējis vairākiem ASV sportistiem, iepazīstinot ar šo īpatnējo mēles vingrošanu. Kviglija atzīst, ka mēles stiepšana ir neērta un tās veikšanas laikā viņa izskatās "traka", bet rezultāti esot tā vērti: "Tas ir neticami, ko šis vingrinājums panāk ar visu ķermeni!"

Izdevumā "Well+Good" terapeite Keita Šafere apstiprinājusi, ka "viss, ko darām ar muti — ēšana, runāšana, žāvāšanās — var būt saistīts ar iegurņa pamatni. Turklāt klejotājnervs ir savienots arī ar iegurņa orgāniem, mēli un balseni. Īsāk sakot, viss ir saistīts." Viņa paskaidro, ka saspringts žoklis vai izmaiņas elpošanā var izraisīt iegurņa pamatnes sasprindzinājumu, koordinācijas trūkumu un sāpes.

Kamēr saistība starp žokli un iegurni ir nenoliedzama, Šafere atgādina, ka tehnikas efektivitāti nevajag novērtēt par augstu: "Vai tas ir visefektīgākais veids, kā uzlabot iegurņa pamatnes darbību? Droši vien, ka nē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!