Foto: Shutterstock

Cilvēks, raugoties kamerā, ēd ātrās uzkodas, burgerus, sviestmaizes, picas un visu ar lielu daudzumu mērces. Lai efektu pastiprinātu, viņš ēd ar izteiksmīgām skaņām, lai ikviens dzirdētu, kā viņš košļā. Un skatītājiem tas patīk.

Vienā ēdienreizē tiek apēsts vairāk un pārāk daudz nekā būtu vēlams pat visas dienas laikā, un šādi video savāc miljoniem skatījumu, kas arī ir daudzu "mukbang" uzņemšanas mērķis.

Apzīmējums "mukbang" ir atvasināts no korejiešu vārda "meokda", kas nozīmē ēst, un "bangsong", kas nozīmē pārraidīt, demonstrēt. Šajos videoklipos cilvēks ēd pārmērīgi daudz un sarunājas ar savu virtuālo auditoriju. "YouTube" un "TikTok" šis termins kļūst aizvien populārāks un brīvāk lietots. "TikTok" platformā šobrīd ir vairāk nekā četri miljoni videoklipu ar šo tēmturi.

Video pēc video influenceri ar miljoniem sekotāju demonstrē ēdienu, trokšņainu gremošanu un ēdiena kraukšķēšanu. Dažas ēdienu kombinācijas ir negaidītas un pat negaršīgas, bet, kā fani saka, neskatīties esot grūti. Tas savukārt satrauc dietologus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!