Foto: Shutterstock

Jā, jā, dažs labs var doties uz Rīgas labāko salonu un pieaudzēt krāšņas cirtas sapņu garumā, biezumā un tonī. Bet, ja negribas šķirties no dažiem simtiem eiro, nāksies vien strādāt ar to, ko māte daba mums piešķīrusi. Ja vēlies garākus un veselīgākus matus, vērts ņemt vērā dažus no aprakstītajiem padomiem!

Sāksim ar svarīgāko. Nē, tu nevari maģiski likt matiem augt ātrāk. Interneta dzīlēs atrodamas neskaitāmas receptes maskām (kuru sastāvā ir olas, sīpoli, pat ķiploki, un tie matiem piešķir "īpašu" aromātu), kas sola izaudzēt garākus matus diennakts laikā. Tas nav iespējams.

Vesela cilvēka mati parasti aug ar ātrumu 0,35 milimetriem dienā. Tas nozīmē, ka mati izaug par 2,45 milimetriem nedēļā un gandrīz 13 centimetriem gadā, raksta "BBC Science Focus". Protams, ne jau visiem mata augšanas ātrums ir vienāds – tas atkarīgs gan no rases un vecuma, gan diētas un hormoniem. Kad paliec vecāks, mats augs lēnāk un kļūs plānāks. Bet, piemēram, grūtniecības laikā, sievietēm mati var izaugt ātrāk un kļūt biezāki – tas tāpēc, ka paaugstinās estrogēna līmenis.

Lai vai kā, viss nav tik bezcerīgi, cik izklausās. Pievēršot uzmanību dažiem būtiskiem faktoriem savā ikdienā, radīsi lielisku vidi, kurā matiem augt veselīgiem un stipriem, un, galu galā, arī gariem!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!