Foto: Shutterstock

Pasaulē, kas ir apsēsta ar perfekcijas ideāliem, kosmētiskā ķirurģija ir kļuvusi par rīku, lai sasniegtu neiespējamu daili. Tomēr jauns pētījums atklāj, ka skriešanai pēc skaistuma var būt augsta cena, un ne tikai finansiālā ziņā.

Pētījumā, kas publicēts vietnē "Studyfinds," atklāts satraucošs komplikāciju līmenis kosmētiskās ķirurģijas procedūrās, kas var likt pat visapņēmīgākajiem pacientiem divreiz padomāt un pārdomāt.

Aprēķinot kopējo riska indeksu, tika ņemti vērā dažādi faktori, piemēram, komplikāciju biežums, atveseļošanās laiks un iespējamo seku nopietnība. Rezultāti kalpo kā atgādinājums, ka kosmētiskās procedūras, lai arī bieži uzskatītas par ikdienišķām, ir saistītas ar ievērojamiem riskiem, un pacientiem rūpīgi jāizvērtē nepieciešamība gulties zem skalpeļa.

10 bīstamākās skaistuma operācijas sakārtotas ņemot vērā visus faktorus un procentuālais komplikāciju līmenis ir tikai viens no tiem.

Pirmajā vietā – acu krāsas maiņa

Bīstamo kosmētisko procedūru saraksta augšgalā atrodas acu krāsas maiņas operācija ar satraucoši augstu 92,30 procentu komplikāciju līmeni. Šī pretrunīgi vērtētā procedūra var izraisīt nopietnas veselības problēmas, tostarp redzes zudumu, glaukomu un radzenes bojājumus. Atveseļošanās laiks var ilgt no vienas līdz pat astoņām nedēļām, taču ar redzes veselību saistītie riski ir tik nopietni, ka pētnieki no "Overnight Glasses" salīdzina šo operāciju ar azartspēlēm, kur likme ir pati redze.

Otrie ir augšstilbi un trešie - BBL

Bīstamības saraksta otrajā vietā ar 78 procentu komplikāciju līmeni ir augšstilbu formas uzlabošanas procedūra. Šīs operācijas mērķis ir izveidot glītākas un izteiksmīgākas kājas, taču risks ir augsts, ietverot asins recekļu veidošanos, infekcijas un izmainītu ādas sajūtu.

Godpilnajā trešajā vietā ir Brazīlijas dibena pacelšana jeb BBL, kurai ir 37,94 procentu komplikāciju līmenis. Šī procedūra ir kļuvusi bēdīgi slavena ne tikai popularitātes, bet arī riska – īpaši augstas tauku embolijas iespējas dēļ.

Ceturtā un sestā vieta ķermeņa konturēšanai

Ceturtajā vietā ierindojas ķermeņa konturēšana jeb "body lift" procedūra ar 42 procentu komplikāciju līmeni. Šī operācija ietver liekās ādas un tauku noņemšanu, lai panāktu stingrāku ķermeņa formu, taču augstais komplikāciju risks liecina par nopietniem sarežģījumiem atveseļošanās laikā.

Sestajā vietā ar 38 procentu komplikāciju biežumu ir krūšu samazināšanas operācija. Pētījumā tika atklāts, ka krūšu samazināšanas operācijām ir divreiz lielāks komplikāciju risks nekā krūšu palielināšanas procedūrām, kuras ieņem astoto vietu ar 14,40 procentu komplikāciju biežumu.

Ātro uzlabojumu problēma

Injicējamās pildvielas, kas bieži tiek izmantotas, lai ātri uzlabotu sejas izskatu un ko nereti veic pat darba dienas pusdienu pārtraukumā, ieņem piekto vietu komplikāciju biežuma ziņā ar 64,61 procentu. Lai gan atveseļošanās laiks ir salīdzinoši īss – tikai viena līdz divas dienas – komplikāciju, piemēram, alerģisku reakciju un asimetrijas biežums ir dramatisks.

Vēl

Top 10 saraksta noslēdzošajās vietās ir sēžas implanti ar 21,60 procentu komplikāciju biežumu, roku liftinga procedūra ar 21 procentu un krūšu pacelšana ar 10,40 procentu. Katrai no šīm procedūrām ir savi specifiski riski, sākot no implantu pārvietošanās, kas var radīt diskomfortu un asimetriju, līdz nervu bojājumiem un izmaiņām sajūtās, kas var būt ilgstošas un grūti labojamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!