Urīna nesaturēšana? Sāpes? Grūtības mīlēties vai citas problēmas saistībā ar iegurņa pamatni? Tā ir daļa no būšanas sievietei un tas ir normāli – vēl salīdzinoši nesen sievietes nereti dzirdēja šādus apgalvojumus, vēršoties pēc palīdzības. Izrādās, ka risinājums problēmām, ar ko saskaras līdz pat 50 procenti sieviešu, var būt vienkāršs un efektīvs. Risinājums ir fizioterapija un vingrošana mājās.

Lai arī vēl salīdzinoši nesen, iespējams, daudzas sievietes saskārās ar situācijām, kur, šķiet, problēmām, kas saistītas ar iegurņa pamatnes veselību, īsti nav risinājuma vai tas pieejams tikai tad, ja sūdzības ne tikai mazina dzīves kvalitāti, bet jau apdraud veselību, pēdējos gados situācija ir strauji mainījusies. Izrādās, ka Latvijā nu jau ir virkne ekspertu, kas specializējušies tieši šajā jautājumā. Latvijas Fizioterapeitu asociācijā pat ir izveidota atsevišķa apakšgrupa iegurņa pamatnes veselībai.

Kāpēc šie jautājumi ir svarīgi? Kādos gadījumos vērsties pie speciālista un kā sev palīdzēt?

Fizioterapeite Signe Beķere sarunā ar "Delfi" skaidro, ka iegurņa pamatnes veselībai ir vairākas ļoti būtiskas funkcijas. "Un par veselību runā tad, kad šīs funkcijas ir optimālas. Tās ir gan seksuālās funkcijas, gan urīna un fēču saturēšana, gan grūtniecības norises veicināšana, gan piedalīšanās dzemdību laikā, bet pati, pati galvenā funkcija ir mazā iegurņa orgānu atbalsts." Mazais iegurnis atbalsta gan urīnpūsli, gan dzemdi un dzemdes kaklu, gan taisno zarnu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!