Foto: Shutterstock

Lai sniegtu medicīnisko palīdzību sociāli mazaizsargātākajām cilvēku grupām, Jēkabpils reģionālajā slimnīcā jau devīto gadu norisinās labdarības akcija "Dzīvo vesels", kuras laikā desmitiem konsultāciju un astoņas operācijas tiks veiktas bez maksas, vēsta TV kanāla 360 raidījums "360 ZIŅneši".

Tikt uz ārsta vizīti bez rindas un palīdzību saņemt bez maksas – šādu iespēju jau vairākus gadus labdarības akcijā jēkabpiliešiem nodrošina ārsts Kaspars Ūdris ar komandu. Viņi ir pārliecināti, ka katram cilvēkam ir tiesības uz veselības aprūpi, neraugoties uz viņu sociālo vai ekonomisko situāciju. Ideja aizgūta no kolēģiem Indijā.

Kopumā tiks piedāvātas aptuveni 90 konsultācijas, pēc kurām izvērtēs, kuriem cilvēkiem ir nepieciešams veikt operāciju akcijas laikā. Šādas operācijas izmaksā aptuveni no 2000 līdz pat 4000 eiro, tāpēc lielai daļai cilvēku tas ir liels finansiālais atbalsts.

"Skaidrs, ka mūsu valstī ir arī valsts apmaksāta medicīna, bet šis ir koncentrēts, organizēts pasākums, kas nozīmē, ka salīdzinoši īsā laikā un augstā kvalitātē mēs spējam sniegt palīdzību salīdzinoši plašam cilvēku lokam," stāsta Ervīns Keišs, Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs.

Operāciju veikšanu finansiāli atbalsta pašvaldība un vietējie uzņēmēji. Šogad saziedoti 17 000 eiro. Savukārt ārsti strādā brīvprātīgi. Pēdējos gados akcija guvusi arī starptautisku atbalstu, jo izdevies piesaistīt mediķus no kaimiņvalstīm un arī Ukrainas.

Šogad pirmo reizi akcijas noslēgumā, kas plānota 9. novembrī, būs starptautiska konference Rīgā. Tās laikā tiks organizētas vadošo pasaules ārstu lekcijas, kā arī unikāla pieredze – tiešraidē no Jēkabpils tiks translētas četras operācijas. Daļa no konferencē iegūtajiem līdzekļiem tiks ziedota kara skarto Ukrainas slimnīcu atbalstam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!