Šķiet, ka mūsdienu pārticīgā dzīve nu nekādi nav iedomājama bez sievietes ar nevainīgu "Prosecco" glāzi rokās. Tomēr šī "nevainīgā" glāzīte nav nemaz tik nevainīga – tā slēpj daudz dziļākas problēmas. Atkarību speciālistes Gunitas Gudones praksē bijuši gadījumi, kad šī glāzīte laika gaitā kļūst par piecām pudelēm dienā. "Tas, kas notiek ģimenē, kur sieviete kļūst atkarīga, bieži vien ir vēl nežēlīgāk nekā tas, ko redzam smagā alkohola lietotāju jeb šņabdzērāju ģimenēs," viņa norāda.

Turpinājumā stāsts par to, kāpēc sievietes tik ļoti saista dzirkstošie dzērieni, kas galu galā ir modernās lietotājas, kā arī – divi pieredzes stāsti, kuros dalās visai veiksmīgas sievietes, kuras diemžēl katru dienu ir alkohola reibumā.

Psihoterapijas un atkarību speciāliste Gunita Gudone ikdienā strādā ar cilvēkiem, kuri cīnās ar dažādām atkarībām, tostarp alkohola. Šoreiz runājām par aktuālu ģimenes postošu un, iespējams, mazāk pamanītu parādību – sievietēm un viņu aizraušanos ar dzirkstošajiem alkoholiskajiem dzērieniem. Gunita skaidro, ka šim fenomenam ir dziļāki emocionālie un sociālie aspekti, kurus daudzi var neapzināties.

Kāpēc sieviete mūsdienās lieto "dzirkstošos burbuļus"?

Sievietes no dažādiem sociālajiem slāņiem – gan bagātas, gan mazāk turīgas – bieži lieto dzirkstošos dzērienus, bet ar dažādām niansēm. Tām, kurām ir vairāk naudas, dzēriens kļūst par statusa simbolu, un tam tiek piešķirta papildu nozīme: tiek izcelti dzēriena izcelsmes reģioni, burbuļu lielums un pat konkrēti nosaukumi, kas rada prestiža sajūtu. Taču arī sievietes ar mazākiem ienākumiem neizvairās no šī prieka – viņām pietiek ar kādu lētāku variantu. Galvenais, lai ir tas burbulis un nelielais prieka brīdis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!