Neapēstā, atlikusī pārtika ir lieliska ideja nākamajām pusdienām vai uzkodām citā laikā. Lai cik vilinoši būtu to uzsildīt mikroviļņu krāsnī, pārtikas eksperti saka, ka ir pārtikas produkti, kuriem šī metode nav labākais risinājums.
Mikroviļņu krāsnis var nevienmērīgi pagatavot ēdienu un atstāt "aukstos plankumus", kas ļauj kaitīgām baktērijām izdzīvot atkārtotas sildīšanas procesā. Turklāt mikroviļņu krāsnī uzsildīts ēdiens ne vienmēr ir garšīgs, un pārpalikumi var kļūt sausi vai pārgatavojušies. Pārtikas eksperti "Fox News Digital" izskaidroja, kādus ēdienus steigā nevajadzētu sildīt šādā veidā.
Cieti vārītas olas var eksplodēt
Olbaltumvielām bagātās olas ir lieliska uzkoda, kuras eksperti iesaka ēst aukstas. "Cieti vārītas olas nevajag sildīt mikroviļņu krāsnī," saka Amanda Holtzere, reģistrēta dietoloģe no Ņūdžersijas. "Šādā gadījumā olas baltumā veidojas tvaiks un spiediens, kas var izraisīt izvirdumu, kad olu sagriež. Šis izvirdums var notikt mikroviļņu krāsnī, uz šķīvja vai, kas ir biedējoši, mutē, kad iekožaties."
Ar C vitamīnu bagāti pārtikas produkti
Tā kā C vitamīns ir ūdenī šķīstošs vitamīns, kas ir ļoti jutīgs pret karstumu, nelietojiet mikroviļņu krāsni pārtikas produktus, kas ir bagāti ar šo vitamīnu. "Karstuma iedarbībā C vitamīns sadalās un tiek iznīcināts," Holtzere skaidro. C vitamīniem bagāti pārtikas produkti ir brokoļi, paprika, ogas un zaļie lapu dārzeņi. "Lai saglabātu šajos produktos esošā C vitamīna integritāti, es iesaku tos pēc iespējas biežāk lietot neapstrādātus."
Vista
No pārtikas nekaitīguma viedokļa vistas gaļas atkārtota sildīšana parasti ir pilnīgi droša. "Tomēr, raugoties no kvalitātes kontroles viedokļa, es ieteiktu vistas gaļu neuzsildīt," viņa teica. "Kad vistas gaļa pēc pagatavošanas tiek uzglabāta ledusskapī, gaļas tauki var oksidēties, kas var mainīt vistas ķīmisko struktūru un līdz ar to arī garšu. Pēc tam, kad vistas gaļa tiek uzsildīta, mitrums, kas bija vistas gaļā, iztvaiko, tādējādi vistas gaļai ir gan nepatīkama garša, gan tekstūra." Tā vietā Holtzere rosina vistas gaļas atlikumus izmantot citās receptēs, kas neprasa atkārtotu sildīšanu, piemēram, taisīt salātus vai sviestmaizes.
Jūras veltes
Jūras velšu atkārtota sildīšana nav laba ideja. "Zivis ir viens no pārtikas produktiem, ko es iesaku vispār nesildīt," viņa teica. "Mikroviļņu krāsns augstais karstums var izraisīt zivju mitruma ātru iztvaikošanu, kas var radīt gaļai ļoti sausu, gumijas konsistenci." Jūras veltes mikroviļņu krāsnī tiek burtiski izžāvētas.
Steiks
Gardēža baudījums nebūs sasniedzams arī ar steika sildīšanu. Iemesls līdzīgs kā vistai un jūras veltēm – pārsildot steiku, tas zaudē maigo tekstūru un garšu, karstums gaļu izžāvē un padara cietu. Turklāt atkārtoti sildot, temperatūra bieži ir nevienmērīga un dažas steika daļas pārcepsies, dažas paliks aukstas.