ice cream pavlo araujo
Foto: stock.xchng
Mūsdienās arvien vairāk cilvēku saskaras ar ierobežojumiem, kas saistīti ar dažādiem pārtikas produktiem. Arvien biežāk izskan dažādu pārtikas alerģiju un citu ar to saistītu slimību vārdi. Gan ārsti, gan speciālisti vēl strīdas vai tas tik tiešām saistīts ar mūsdienu cilvēka dzīves veidu un uzņemto pārtiku, vai vienkārši medicīnas progresu, kas ļauj daudz veiksmīgāk šīs lietas diagnosticēt. Tomēr skaidrs ir tas, ka problēma pastāv un noteiktu iedzīvotāju grupu tā ierobežo viņu ikdienas dzīvē, neļaujot izvēlēties, piemēram, šķietami tik ierastu našķi kā saldējums.

Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, arī ražotājiem paveras arvien jaunas iespējas radīt produktus, kas piemēroti tieši cilvēkiem ar kādām alerģijām vai citām saslimšanām, kas saistītas ar noteiktu produktu vai to sastāvā esošo vielu nepanesību. Domājot par cilvēkiem, kuri nevar tik vienkārši izvēlēties jebkuru kāroto našķi, uzsākta unikāla produkta ražošana,  kurš pieejams arī Latvijā - uz rīsu bāzes ražots saldējums.

Traucēklis - piena un glutēna nepanesība

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!