Olbaltumvielu jeb Atkinsa diēta
Populāra, jo ēdiena daudzums netiek ierobežots un bada sajūta izpaliek, respektīvi - var ēst olbaltumvielas un taukus(ga;la), cik vien gribas, izvairoties no produktiem, kas satur ogļhidrātus (maize, putras, makaroni, augļi un dārzeņi pārsvarā nav vēlami).
Kādas tai var būt sekas? Kālija, Kalcija, magnija un citu mierālvielu un vitamīnu (E un B6), folskābes trūkums, kā arī mazs uzņemto šķiedrvielu daudzums. Olbaltumvielas rada papildu slodzi aknām, nierēm un var radīt nopienus šo orgānu bojājumus. Saistībā ar to, ka diētas laikā strauji no organisma izdalās kalcijs, pieaug osteoporozes risks. Šķiedrvielu trūkums var radīt aizcietējumus, nepatīkamu smaku no mutes rada organismā veidojošais acetons, kā arī var sākties galvassāpes. Organisms atūdeņojas, ar ko arī ir izskaidrojams straujais svara zudums, turklāt palielinās aterosklerozes risks, kas var izraisīt infarktu un insultu. Šāda diēta arī palielina iespēju saslimt ar vēzi.