Foto: stock.xchng

Jautājums: Mani atbrīvoja no darba birojā reizē ar vēl divām kolēģēm. Man ir augstākā muzikālā izglītība, bet specialitātē sen neesmu strādājusi. Tagad nezinu, ko darīt. Valda bezdarbs, ir drūms noskaņojums. Ar ko lai sāk?

Atbild Līga Ruperte, psihoterapeite

Atbilde: Uz šo jautājumu, īsti nezinot, kādas ir darba meklēšanas iespējas Latvijā, es varētu dot tikai dažas vispārīgas atbildes. Piemēram, nepadoties drūmajam noskaņojumam, izmantot visas darba meklēšanas iespējas (pieļauju, ka var darbu meklēt internetā, pieteikties dažādās aģentūrās, sekot piedāvājumiem avīzēs, izpētīt, vai draugi, radi un paziņas nevar dot kādus ieteikumus u.c.), pārkvalificēties, lai varētu labāk konkurēt darba tirgū. Iesaku arī interesēties, kādas būtu iespējas pamestajā muzikālajā specialitātē. Galvenais, pasīvi nesēdēt, bet darboties radoši.

Brīvo laiku var ražīgi pavadīt, kopjot attiecības ar ģimeni un draugiem, strādājot dārzā (vai to izveidojot), vingrojot, lasot, uzņemoties kādu brīvprātīgo darbu, palīdzot cilvēkiem, kam palīdzība nepieciešama, iesaistoties kādā projektā. Bet specifiskas iespējas, ko darīt, var ieteikt tikai kāds, kas dzīvo Latvijā un labāk pazīst apstākļus.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!