Ir novērots, ka tieši Ziemassvētku gaidīšanas laikā, svētkos un gadu mijā, arī Jaunā gada pirmajos mēnešos, Latvijā izteikti mainās saldumu lietošanas paradumi. Cilvēki šajā laikā našķojas ar saldumiem līdz pat 2x vairāk, nekā jebkurā citā gada laikā, bet daļa sabiedrības vienā mēnesī apēd visa gada normu. Zobu higiēnista padomi, kā našķoties ar saldumiem svētku laikā, pasargājot zobus no kariesa.

Visvairāk cukura satur kūkas, biskvīti, saldie dzērieni, augļi un dažādas konfektes, arī konservi, kas nebūt nav saldi, taču satur ļoti daudz cukura.

Tieši cukurs ir galvenais zobu bojāšanās veicinātājs, tāpēc ir ļoti būtiski sekot līdzi uzturam un cukura daudzumam uzturvielās. "Piemēram, šokolādes tāfelīte, ko, našķojoties pa gabaliņam ēd visu dienu, ir daudz kaitīgāka zobiem, nekā, ja to apēd uzreiz!", skaidro zobārstniecības klīnikas SIROWA Rīga zobu higiēniste Inita Čeire.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!