Par izplatītākajiem iemesliem, kas rada dedzināšanu kuņģī stāsta veselības centra 4 gastroenterologs Hosams Abu Meri:
Haotiskas ēdienreizes
Ja ir problēmas ar kuņģa darbības traucējumiem, parūpējies, lai uzņemtu olbaltumvielām bagātu pārtiku. Interesanti, ka olbaltumvielas, kas nonākušas gremošanas traktā, palīdz uzsūkt skābi, ko satur kuņģa sula, un kairinājums tiek mazināts. Ieteicama ir liellopa, truša, vistas vai teļa gaļa, zivis. Savukārt piens pret dedzināšanu kunģī darbosies gluži kā dzēšamais aparāts. Jāēd lēnām un kārtīgi jāsakošļā barību. Trīs stundas pirms gulētiešanas vēlams atturēties no ēšanas, jo maltīte var veicināt kuņģa skābes izdalīšanos un dedzināšanu pakrūtē arī nakts laikā. Kofeīnu saturoši produkti (kafija, tēja, kola) arī veicina kuņģa skābes pastiprinātu izdalīšanos.