Cilvēka organismam vidēji ir nepieciešams 90 g olbaltumvielu dienā. Ņemot vērā, ka mūsu ķermenis ātri nolietojas, proteīna zudums ir jāatjauno, uzņemot tos ar uzturu. Tāpēc gavēšanas laikā vajadzētu stingri kontrolēt ne tikai mikro un makro elementus un minerālvielas pārtikā, bet arī olbaltumvielu daudzumu. Olbaltumvielas var uzņemt ar šādiem produktiem: pupiņas, saulespuķu sēklas, rieksti. Dažreiz, ja gavēšanas apstākļi atļauj, var ēst arī zivs, garneles un citas jūras veltes.
Ikdienā organismam nepieciešami 400 - 500 g ogļhidrātu, un galvenais ogļhidrātu avots uzturā ir augu izcelsmes produkti, kurus gavēšanas laikā varat uzņemt bez ierobežojuma. Gavēšanas laikā netiek izslēgts cukurs.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit