saldejums, berni
Foto: PantherMedia/Scanpix
Iestājoties siltajam laikam, cilvēki alkst pēc veldzes, un pieaug patēriņš arī vasaras topa produktam – saldējumam. Izvēle veikalos ir milzīga, gar acīm ņirb krāsaini iepakojumi, dažādi zīmoli, cenu zīmes un izceltas atlaides! Visapkārt runā, ka labāks un garšīgāks ir saldējums no dabīgām sastāvdaļām, bet kā īsti izvēlēties un orientēties plašajā klāstā? Kāpēc izvēlēties saldējumu no dabīgām sastāvdaļām, nevis papildinātu ar mākslīgiem konservantiem?

Atbilde – dabu nevar uzvarēt vai apmānīt, var tikai sadarboties ar to un visiem iespējamiem veidiem tai tuvināties. Dabisks uzturs ir viens no veidiem, kā uzņemt visas tās uzturvielas, ko daba piedāvā, un uzņemt tās organismam saprotamā veidā. Mūsdienu apstākļos, kad loģistika un konkurence diktē savus noteikumus, pārtikas ražotājiem piedāvāt dabiskus un garšīgus produktus bez nevajadzīgām piedevām – mākslīgiem konservantiem, krāsvielām, koagulantiem u.tml. – ir arvien lielāks izaicinājums. Taču tas ir veids, kā produktam piešķirt reālu pievienoto vērtību, vēl jo vairāk, ja runājam par saldējumu, kas ir tieši viens no bērnu iecienītākiem gardumiem. Saldējums kā tāds nav dabas produkts, taču tas var būt ražots, tuvojoties dabai vai attālinoties no tās.

Būtiskākais, ko vajadzētu novērtēt, ja ir vēlme pēc dabiskāka produkta – vai saldējums ražots no piena, krējuma vai sviesta. Tas ierasti ir pirmais, ko varam izlasīt uz saldējuma iepakojuma sastāva sadaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!