Zivju eļļas un tās nozīme cilvēka organismā
Zivju eļļa satur A, D un E vitamīnus, taču vislielāko vērtību zivju eļļai piešķir tajā atrodamās Omega-3 nepiesātinātās taukskābes: alfalinolēnskābe (ALS), dokozaheksaēnskābe (DHS) un eikazopentaēnskābe (EPS). ALS var uzņemt ar augļiem un dārzeņiem, savukārt DHS un EPS var uzņemt, ikdienā lietojot zivju eļļu vai ēdot zivis un citu jūras iemītnieku gaļu. Zivju eļļas kvalitāte ļoti lielā mērā atkarīga tieši no zivs sugas. Visbiežāk zivju eļļas iegūšanai tiek izmantotas garspuru tunzivis, siļķes, makreles, sardīnes, strauta foreles un laši.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit