Foto: RIA Novosti/Scanpix
Desa, šķiņķis, bekons un citi augstas pārstrādes pakāpes gaļas produkti var aizsūtīt cilvēkus pāragrā nāvē. Šis secinājums bija pētījums veikts vairākās Eiropas valstīs, un tas aptvers gandrīz pusi miljoni cilvēku. Tā secināts kādā Eiropas valstu speciālistu pētījumā, kurā iesaistīts vismaz pusmiljons cilvēku, vēsta BBC.
Saskaņā ar pētījumu liels apjoms šādu gaļas izstrādājumu uzturā palielina risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām, vēzi un var pat izraisīt priekšlaicīgu nāvi.

Saskaņā ar pētījumu, kura rezultāti publicēti britu medicīnas žurnālā "BMC Medicine", šo produktu kaitīgums ir saistīts ar augsto sāls saturu un citiem konservantiem, ko izmanto gaļas produktu pārstrādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!