"Tā saucamo "pavasara nogurumu" var izskaidrot ar vitamīnu rezervju samazināšanos organismā, kā arī faktu, ka pavasarī uzturā lietojam dārzeņus, saknes un augļus, kuros arī, salīdzinot ar rudeni, ir mazāks vitamīnu daudzums. Līdz ar to samazinās ar pārtiku uzņemtais vitamīnu daudzums. Savu noguruma artavu dod arī ziemas periodā pārdzīvotās saslimšanas, kas izvārdzinājušas organismu. Un, protams, veselību ietekmē fakts, ka gada tumšajos un aukstajos mēnešos cilvēki mazāk laika pavada ārpus telpām, nesaņemot pietiekami daudz svaiga gaisa un skābekļa," skaidro aptieku tīkla "A aptiekas" farmaceite Iveta Lapiņa - Beroza.
Tāpēc pavasarī vairāk kā citos gadalaikos jādomā par pilnvērtīgu un vitamīniem bagātu uzturu. "Rudenī ābolu sezonā apēstais ābols un ziemas nogalē apēstais ābols nodrošina atšķirīgu vitamīnu devu. Tāpēc jāņem vērā, ka šobrīd augļu un dārzeņu kvantitātei uzturā ir ļoti būtiska loma," stāsta farmaceite.