Pasaules šokolādes krājumi draud izsīkt
Arvien lielāks skaits iedzīvotāju pamet šo reģionu, kā rezultātā samazinās kakao pupiņu audzēšana, un tas ietekmē šokolādes ražošanu visā pasaulē. Speciālisti paredz, ka 2014. gadā iepriekšminēto iemeslu dēļ paaugstināsies šokolādes cena, kā arī tās būs grūtāk pieejama.
Viens no pasaules dārgākajiem ēdieniem ir pagatavots no putnu siekalām
Izņēmums nav arī dārgākā Ķīnas delikatese - putnu ligzdas zupa, kuras sastāvā ir putnu siekalas, kas izmantotas ligzdas veidošanas procesā. Neraugoties uz ēdiena mulsinošos izcelsmi, tas ir augsti novērtēts visā pasaulē.
Atsevišķās vietās ēdiens oficiāli drīkst saturēt kukaiņus un matus
Piemēram, šokolādē drīkst atrasties aptuveni sešdesmit kukaiņu daļas un viens mats uz simts gramiem, savukārt citrusaugļu sulās norma ir viens kāpurs uz divsimt piecdesmit mililitriem šķidruma.
Augļi un dārzeņi ir zaudējuši uzturvērtību
Tas skaidrots ar lauksaimniecības metožu pilnveidošanos, kā arī ķīmiskajām vielām, kas tiek pielietotas audzēšanas procesā.
Šo fenomenu attēlo uzskatāms piemērs, minot, ka šobrīd vajadzētu astoņus apelsīnus, lai nodrošinātu to pašu A vitamīna daudzuma uzņemšanu, ko pirms vairākām paaudzēm nodrošināja viens auglis.
‘Mazgātie’ zaļumi var būt saindēti
Pētījumos atklāts, ka apmazgātie zaļumi satur aptuveni trīsdesmit deviņus procentus indīgu baktēriju, no kurām sastāvošās vielas tiek izmantotas produktu ķīmiskai apstrādāšanai, lai tie ilgāk būtu svaigi.
Kafijas pupiņu košļāšana atsvaidzina elpu
Šokolāde ir tikpat veselīga, cik augļi
Tāpat jāņem arī vērā fakts, ka melnajā šokolādē ir krietni augstāks antioksidantu daudzums, kas ir vitāli nepieciešams slimību apkarošanā, kā arī samazina grumbu veidošanos.