Slaidas formas saglabāšana
Protams, šokolāde nav ieteicamākais ēdiens svara zaudēšanai, tomēr pētnieki uzskata, ka, ēdot šo našķi mērenās devās, ir vieglāk uzturēt slaidu ķermeņa formu, jo šokolāde uzlabo organisma vielmaiņu, tādējādi vieglāk patērējot uzņemtās kalorijas, kā arī pāris gabaliņi melnās šokolādes veicina svara krišanos.
Smadzeņu darbības uzlabošana
Melnā šokolāde satur vielas, kas uzlabo smadzeņu darbību, tādējādi veicinot koncentrēšanās spējas, kā arī atmiņas darbību, uzlabojot asinsrites plūsmu uz smadzenēm un apgādājot tās ar skābekli.
Šis novērojums pierādīts arī pētījumos, konstatējot, ka cilvēki, kuri pirms zināšanu testa veikšanas ir ēduši melno šokolādi, uzrāda krietni labākus intelekta līmeņa rādītājus.
Enerģijas nodrošināšana
Speciālisti iesaka lietot melno šokolādi pirms fiziskām aktivitātēm, jo tās sastāvā ir teobromīns, kas atrodams arī enerģijas dzērienos, un kofeīns. Tāpat šokolāde ir teicams magnija un hroma avots, kas apgādā organismu ar enerģiju.
Grumbu veidošanās aizkavēšana
Kamēr pretgrumbu krēmi cīnās ar ādas novecošanas sekām, uzlabojot tā stāvokli, šokolāde aizkavē pašu grumbu veidošanās procesu. Tā iemesls ir šokolādē esošo vielu spēja cīnīties ar brīvajiem radikāļiem, kas izrādās vēl efektīvāka nekā, lietojot uzturā augļus.
Piemēram, šokolādē esošais antioksidantu daudzums ir krietni augstāks nekā mellenēs un granātābolos.
Muskuļu novecošanas palēlināšana
Zinātnieki atklājuši, ka neliela deva melnās šokolādes iedarbojas līdzvērtīgi fiziskiem treniņiem. Tas konstatēts kādā pētījumā, nosakot, ka šokolādē esošās vielas stimulē muskuļus, aizkavējot to novecošanu tikpat efektīvi kā noteikta veida sportiskas aktivitātes.
Dzīves ilguma palielināšana
Kakao pupiņās esošie antioksidanti ļauj cīnīties ar saslimšanām, kā arī par trešdaļu mazina sirds slimību risku, kas ir viens no lielākajiem nāves iemesliem Rietumeiropā.
Laimes hormonu izdalīšanās
Zinātnieki uzskata, ka regulāra melnās šokolādes lietošana uzturā mazina depresijas simptomus tajā esošā magnēzija, kā arī anandamīda dēļ.
Šīs vielas mazina garastāvokļa maiņas, kā arī nodrošina labu noskaņojumu, ko veicina arī endorfīnu izstrādāšanās.