f64_ledusskapis_090603_001
Foto: F64
Pārtikas izvēle, gatavošana un uzglabāšana ir vienas no ikdienā ierastākajām darbībām. Tomēr arī ikdiena prasa pastāvīgu uzmanību – bieži vien nepamatoti tiek aizmirsts vai nepietiekami domāts par pārtikas drošību, kas ir svarīgākais priekšnoteikums, lai maltīte būtu izdevusies. Pārtikas drošība ir īpaši svarīga vasarā, jo siltais laiks var sekmēt nelabvēlīgo baktēriju pieaugumu, tādējādi izraisot ne tikai vēdergraizes, bet arī nopietnākas slimības, portālu "Delfi" informē "Statoil Fuel & Retail Latvia" kvalitātes vadītāja Laima Volkova.

Volkova atgādina, kas jāņem vērā, izvēloties drošus pārtikas produktus: "Pats svarīgākais ir neēst produktus, ja māc šaubas par to kvalitāti, piemēram, pārtika ir mainījusi krāsu, konsistenci, ieguvusi dīvainu smaku vai arī stāvējusi siltumā nezināmu laiku, kā arī noteikti parūpēties par higiēnu – jāmazgā gan rokas, gan darba virsmas un virtuves piederumi."

Četri drošas pārtikas soļi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!