Pētījumos atklāts, ka saldējums, kas satur īstu pienu un sviestu, ir ne tikai veselīgs, bet tas arī spēj uzlabot imunitāti, kā arī palīdz cīņā ar ļaundabīgām slimībām, dod enerģiju un palīdz saglabāt kaulu blīvumu.

Vairums cilvēku uzskata, ka, ēdot saldējumu, aptaukošanās risks varētu paaugstināties, tomēr speciālisti uzsver, ka tieši šis gardums dod enerģiju, jo satur olbaltumvielas, ogļhidrātus un taukus. Faktiski, 100ml saldējums satur tikai 10% no nepieciešamās enerģijas dienas devas, tāpēc mīts, ka saldējums tiek uzskatīts par aptaukošanās cēloni, ir nepatiess.

Aizliegums ēst saldējumu gripas laikā arī ir nepareizs. Laikā, kad slimojam, mūsu organismam nepieciešams papildus šķidrums, lai izvairītos no atūdeņošanās. Saldējums ir viens no veidiem, kā organismam piegādāt nepieciešamo šķidruma daudzumu un, ēdot saldējumu, būtiski samazinās arī ķermeņa temperatūra, jo izkusušais saldējums, kas nonāk barības vadā, ietekmē temperatūru, to mazinot.

Saldējums, kas sastāv no īsta piena, satur laktoferīnu, kas ir dzelzi saistoša olbaltumviela. Šīm vielām ir pretvīrusu iedarbība, tādējādi tā atgrūž dažādas ļaundabīgas slimības.

Dabīgam saldējumam ir arī citi būtiski labumi, kā piemēram, tas satur lielu kalcija devu, kas saglabā kaulu blīvumu, novēršot osteoporozi un hipertensiju, savukārt, šokolādes saldējums pazemina asinsspiedienu un tiek uzskatīts par lielisku veidu kā uzlabot sirdsdarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!