Foto: stock.xchng
Dēlam 12 gadu, un daži zobiņi aug nedaudz šķībi. Sakodiens mazliet nepareizs, bet nesagādā nekādas problēmas, ne arī izskatu maitā, bet zobārsts nosūtīja pie ortodonta. Tas, apskatījis dēla zobus, teica - "ja gribat dēlam pareizu sakodienu, tad jāliek breketes pēc pusgada, kad dēlam izšķilsies vēl daži lielie zobi". Tagad nevaru saprast - vai pareizs sakodiens ir noteikti vajadzīgs jeb tā tomēr ir izskata / modes lieta šobrīd - likt breketes bērniem?
Pats dēls tā kā gribot iztaisnot zobiņus, bet es vēl šaubos, vai tas ir vajadzīgs - nekādu lielo defektu, paldies Dievam, dēla zobiem nav.

Un vēl - vai brekešu ielikšana, zobu regulēšana nepadara zobus mazāk stiprus, neizkustina tos un līdz ar to - vai nesanāks kādas zobu problēmas nākotnē?

Atbild Leonīds Veļkovičs, SIA Svenata direktors, "Svenata", SIA

Labdien!
Runājot par nākotni ir jāpateic, ka cilvēkam ar pareizām zobu rindām kariesa un parodontīta varbūtība būs daudz mazāka. Pareizs sakodiens nav modes lieta, tā ir dentālās veselības lieta.


Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!