stress
Foto: PantherMedia/Scanpix
Ne tikai stress rada satraukumu - to veicina arī nepareiza pārtikas izvēle. Potenciāli toksiska pārtika (rafinēts cukurs un pārstrādāta pārtika) izraisīs lielāku stresu, jo asinīs pārāk ātri ieplūdīs cukurs. Tas palielina stresa līmeni organismā, kā arī ļauj sistēmā nokļūt pārāk lielam daudzumam insulīna.

Insulīnam savukārt ir liela nozīme tauku uzkrāšanā, jo organismam ir grūtāk sadedzināt taukus. Kopumā pārāk liels insulīna un kortizola daudzums rada divkāršu tauku uzkrājumu un palielina apetīti. Tas ir apburtais loks - jo lielāku stresu jūtat, jo lielāka ir kāre pēc toksiska ēdiena, kas iedzen vēl lielākā stresā, un tā šis loks turpinās.

Turpretim tīra, liesa pārtika dod jums ilgnoturīgu enerģiju, samazinot stresa līmeni. Tāpēc lauziet šo apburto loku. Vienkārši atbrīvojieties, pārāk daudz nevingrojiet, izvairieties no stresu izraisošas pārtikas, bet vairāk ēdiet stresu samazinošu pārtiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!