<a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/spilt-milk/">yoppy</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">cc</a>
Domājams, tikai retais nezina klasisko joku par to, kādu reakciju vēderā izraisa siļķe vai sālīti gurķi, kad tiem uzdzer svaigu pienu. Šī gan nav vienīgā ēdienu kombinācija, kas var izraisīt negaidītas problēmas ar vēderu.

Iesākumam – liriska atkāpe. To, kādus produktus un ēdienus nevajadzētu kombinēt vienā maltītē, mēs uzzinām ar laiku. Parasti to iemācāmies no saviem vecākiem, kas, savukārt, to uzzinājuši no saviem vecākiem. Proti, ēšanas gaume un paradumi katrā ģimenē veidojas, galvenokārt pateicoties vispārpieņemtām tradīcijām un ieražām, kas katrā tautā un kultūrā atšķiras. Klasisks piemērs: diez vai itāļi ēdīs pastu kopā ar maizi, turpretī Latvijā maltīte bez maizes nav iedomājama – vīri pēc smaga, fiziska darba ēd kartupeļus ar gaļas mērci, klāt piekožot kārtīgu rupjmaizes riku. Mīkla ar mīklu? Jā, izklausās neloģiski, tomēr nekādas acīmredzamas problēmas cilvēka veselībai šāds produktu savienojums nerada.

Tomēr ir tādi pārtikas produkti, kurus neiesaka ēst vienlaikus, jo tie pārstrādājas atšķirīgi, vērtīgās uzturvielas neuzsūcas, turklāt radušās neērtības cilvēkam var neaprobežoties ar negaidīti steidzamu gājienu uz tualeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!