Uzkod piparmētras
Piparmētru tēja vai to lapu košļāšana ķiploku un sīpolu radīto aromātu nelikvidēs pilnībā, tomēr mazinās tā intensitāti.
Ēd arī citus dārzeņus
Citroni, burkāni un sēnes sīpolu smaku padara mazāk jūtamu, tomēr tie jāēd uzreiz pēc sīpolu lietošanas.
Sinepes
Efektīvs līdzeklis sīpolu smakas likvidēšanā ir sinepes. Paņem tējkaroti sinepju pulvera, paviļā mutē, izspļauj un atkārto procesu vēlreiz. Smakai vajadzētu kļūt mazāk izteiktai.
Pavāru triks
Gatavojot ēdienus, kam jāpievieno ķiploks, izgriez tā kāta daļu ārā. Tieši tā satur spēcīgākās dārzeņa smaržvielas.
Zaļā tēja
Zaļā tēja ne tikai uzlabo veselību, bet arī rada svaigāku elpu, attīrot zarnu sieniņas. Tāpat tās specifiskais aromāts nomāks sīpolu smaku.
Nepārdzīvo
Sīpolu un ķiploku smaka nudien nav ļaunākais aromāts, kas varētu plūst no tevis. Ierobežo to lietošanu pirms saviesīgiem pasākumiem un randiņiem, kā arī parūpējies par iepriekš minēto padomu ievērošanu!