"Normāls cukura līmenis asinīs ir no 3,3 – 6 mmol/l," skaidro endokrinoloģe dr. Kristīne Ducena. "Paaugstināts cukura līmenis norāda uz glikozes vielmaiņas traucējumiem. Tas bojā gan mazos, gan lielos asinsvadus, kas savukārt palielina akluma, sirds slimību, nervu bojājumu un nieru mazspējas risku.
Pazemināts cukura līmenis visbiežāk raksturīgs cukura diabēta pacientiem, to parasti izraisa medikamentu, uztura vai fizisko aktivitāšu disbalanss. Pazemināta cukura gadījumos visvairāk cieš smadzenes, jo tām cukurs ir vienīgais enerģijas avots," daktere uzsver nepieciešamību zināt cukura līmeni asinīs.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit