vēders sāpes sieviete diēta
Foto: PantherMedia/Scanpix
Noteikti pārtikas produkti veicina vēdera pūšanos, kā arī rada smaguma sajūtu, liekot mūsu vēderiem arī vizuāli izskatīties apjomīgākiem. Turpinājumā portāla "Women's Health" apkopotie ēdieni, ko ieteicams lietot ar mēru, lai izvairītos no cīniņa ar bikšu pogas aiztaisīšanu.

Krustziežu dzimtas dārzeņi

Brokoļi, puķkāposti, Briseles kāposti un citi krustziežu dzimtas dārzeņi, neraugoties uz to veselīgumu, īpaši veicina arī vēdera pūšanos. Protams, tos drīkst lietot uzturā, vien ievērojot mazas porcijas, uzsver speciālisti.

Sāļi un pārstrādāti produkti

Čipsi, konservu zupas, aukstās uzkodas un dažādi našķi, kas nav gatavoti mājās, ir piesātināti ar sāli, liekot vēderam uzpūsties pāris minūšu laikā pēc to ēšanas. Tāpat šie produkti rada slāpes, bet tava vēdera izskatam vairāku ūdens glāžu izdzeršana neilgā laika posmā noteikti nedarīs labu.

Limonādes

Dzerot gāzētus dzērienus, burtiski norijam gaisu, kas nokļūst kuņģī, radot uzpūšanās efektu.

Mākslīgie saldinātāji un diētiskā pārtika

Cilvēka organisms nav radis pie mākslīgi radīta ēdiena, kā rezultātā vēderā var sākt krāties gāzes jau neilgi pēc to apēšanas. Tā iemesls ir produktos esošās papildvielas, kas rada konkrēto organisma reakciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!