Kā uzskata eksperti, šī novērojuma iemesls slēpjas psiholoģiskā noskaņojuma radīšanā – ja šokolādes kūkas gabaliņu uztversi kā atalgojumu un nelielu baudu, tā nepārvērtīsies liekajos tauciņos, bet, ja našķosies ar vainas apziņu, ātri vien iegūsi nepareizus ēšanas paradumus, kas rezultēsies arī pārēšanās lēkmēs.
Minētie secinājumi gūti, veicot pētījumu, kurā piedalījās 300 brīvprātīgo vecumā no 18 līdz 86 gadiem, atklājot savus ēšanas, kā arī diētas paradumus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit