Foto: Shutterstock
Veiksmīgas karjeras, bērnu audzināšanas un sociālās dzīves apvienošana ir visai nopietns izaicinājums. Tādējādi nav brīnums, ka teju katrs otrais Lielbritānijas iedzīvotājs jūtas nelaimīgs, nespējot apvienot darbu ar atpūtu, vēstī "Daily Mail".

Tas noskaidrots, aptaujājot 2000 vīriešu un sieviešu par veselību, laimi un labklājību, un to īpatsvaru viņu dzīvē. Rezultātā secināts, ka katrs otrais nespēj apvienot darbu ar pilnvērtīgu atpūtu, bet katrs ceturtais cilvēks jūtas nelaimīgs.

Kā biežākie labsajūtas traucēkļi minēta pārmērīga slodze darbā, neveselīgs uzturs un laika trūkums veselīgu maltīšu pagatavošanai, kā arī nepietiekamas miega stundas. Bez tam slodze darbā lielākajai daļai respondentu krasi palielinājusies pēdējā gada laikā.

Tāpat atklāts, ka trešā daļa aptaujas dalībnieku mostas ar domām par darbu, kā arī ar tām iemieg. Tā rezultātā vairāk nekā pusei respondentu pasliktinājusies veselība un savstarpējās attiecības ar tuviniekiem un draugiem. 

Savukārt 40 procenti sieviešu un trešdaļa vīriešu atzinuši, ka dienā izdzer lielu daudzumu melnas kafijas, kā arī enerģijas dzērienu, lai nezaudētu darba spējas. Tā rezultātā miega traucējumi ir 60 procentiem pētījuma dalībnieku un vairāk nekā puse respondentu atzinuši, ka naktī neguļ vairāk par sešām stundām.

Lai gan lielākā daļa pētījuma dalībnieku atzinuši, ka viņu ikdienas režīms ir ekstremāli neveselīgs, tikai 30 procenti atbildējuši, ka redz iespēju to mainīt. Pārējā respondentu daļa neveselīgo dzīvesveidu un pārslodzi uztver kā pienākumu, no kura nav iespējams atteikties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!