Foto: iStock
Brīvdienas daudziem no mums bieži vien nozīmē bagātīgus ēdienu galdus un sevis lutināšanu, kam seko jaunas apņemšanās ikdienā. Lai arī šķiet, ka brīvdienās sev varam atļaut visu, jo pēc tam sāksim sekot stingrākam ikdienas režīmam, klīnikas Premium Medical uztura speciāliste Inga Pūce uzsver, ka tieši šāda viļņveidīga ikdienas ieradumu mainīšana mūsu organismam nepavisam nav veselīga.

"Veselības uzlabošana nevar būt kampaņveidīga, jo tās atslēgas vārdi ir līdzsvars un mērenība it visā un katru dienu. Tieši ikdiena ir tā, kas nosaka dzīves kvalitāti, tādēļ par veselību jādomā ilgtermiņā," stāsta uztura speciāliste Inga Pūce.

Visiem ir zināms teiciens – mēs esam tas, ko mēs ēdam. Speciāliste uzsver, ka 90% saslimšanu ir saistītas ar mūsu ēdienkartes izvēli. Pārmērīga ēšana ir neapzināta dabas likumu pārkāpšana, kuru sekas cilvēks izjūt fiziski – smaguma sajūta un dedzināšana vēderā, slikts miegs, svara pieaugums un pat slikts garastāvoklis. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!