Kā izrādās, domāšana par nākotni un mērķu nospraušana cilvēkam liek izvēlēties veselīgāku ēdienu alternatīvas pat tad, kad nolemts nelāgo noskaņojumu remdēt ar ēdienu. Tas atklāts, sadalot pētījuma dalībniekus grupās un vērojot viņu ēšanas paradumus dažādās dzīves situācijās.
Piemēram, esot sliktā noskaņojumā un domājot par tagadni, pētījuma dalībnieki izvēlējās šokolādes konfektes, savukārt plānojot nākotni, priekšroka tika dota rozīnēm.
Šo tendenci pētnieki skaidro ar cilvēka vēlēšanos arī nākotnē saglabāt veselu organismu un fizisko labklājību, savukārt, koncentrējoties uz tagadni, aizmirstam par ilgtermiņa ieguldījumu savā veselībā un ļaujamies kārdinājumam.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit